Družine

Najlepše družinske sobote

Najlepše družinske sobote Dragi otroci, dragi starši, vabljeni v našo razigrano družbo. Preživite dve popoldanski urici v sproščenem, poučnem in zabavnem okolju. Postregli vam bomo z zanimivi informacijami iz sveta zgodovine, umetnosti, literature, arhitekture in arheologije, prste boste lahko razmigali ob ustvarjalnih delavnicah, noge pa na odkrivanju zanimivih kotičkov naše Ljubljane. Da bodo naša druženja še bolj zabavna, jih bomo preživeli v družbi koliščarke Jezerne rože, gospodinje Magdalene, Emonke Livije, plemkinje Viride Milanske in, seveda, v družbi naše drage žabice! Žabica Ljuba (saj jo poznate, kajne?) ima od vsega najrajši radovedne in radožive otroke, zato vas že nestrpno pričakuje!

Če je v muzeju morda ne najdete, pokukajte v sosednje galerije – Jakopičevo in Mestno, v arheološke parke, v Cankarjevo spominsko sobo na Rožniku ali pa jo poiščite na potepu po Ljubljani. » več

Rojstni dnevi v muzeju - Vse najboljše!

Dve uri v Mestnem muzeju Ljubljana sta lahko vsakič čisto drugačni! Povabi prijatelje na rojstnodnevno zabavo z gusarjem Smolco ali z argonavti. Pridi iskat izgubljeni zaklad ali poslušat nenavadne zvoke. Skupaj plešemo in pojemo, se igramo in zabavamo! Prijatelje povabimo s prijaznim elektronskim vabilom, sladkamo se s tistim, kar prinesemo s seboj.
Zares je lepo! » več

Igrajmo se! Z igrami za male in velike.

Igrajmo se! Z igrami za male in velike. Še pred obiskom muzeja se lahko zabavaš z igrami, kot so spomin, sestavljanka, pike ali iskanje koles. Zabavno je. Poskusi!

Spomin je primeren tudi za najmlajše, s podobami pa navduši tudi starejše radovedneže. Sestavljanka preizkuša mnoge spretnosti: oblike in koščki slike navdušijo s sestavljeno sliko prave ljubljanske posebnosti. Pike nas učijo šteti, kolesa nam pomagajo svet zavrteti! » več